American Cut, grøn bønnesalat og ovnstegte kartofler med brun sovs på 4 timer.

Gang i Sous Vide

Når nu man finder et godt stykke Oksekød, på tilbud, er det næsten en synd, ikke købe det. Og nu er det ved at være et stykke tid siden at min Sous Vide blev brugt sidst. Faktisk blev den sidst brugt til nytår og har siden bare stået i kælderen sammen med de andre maskiner, som ikke bruges hver dag (selv om man nogen gang ønsker det var sådan). Så her kommer et godt eksempel på, hvad den kan bruges til.

beef potato beans

American cut, et rigtigt godt stykke oksekød, som hurtigt bliver mørt, og kan laves på blot 2 – 4 timer i Sous Vide. Bare fordi man har muligheden, behøver al kød ikke ligge i Sous Vide 24 – 72 timer før det er godt – og tro mig det her er rigtig godt.

Til kødet blev lavet brun sovs, grøn bønnesalat og ovnbagte kartofler.

american cut

Kød:

1 America Cut på 750g
Salt

Grøn bønnesalat:

ca 400g grønne bønner, gerne frisk, men frosne kan sagtens bruges
Feta ost efter smag
1 Stort løg
1 Spsk Olivenolie
1 Fed hvidløg (Hvis de er små så tag 2) (presset)
Sesamfrø efter behag

Ovnstegte kartofler:

1,5 kg Kartofler (eller nok til 4)
0,25 dl Oliven Olie
Salt

Brunsovs:

Okse fond
Jævner ( 2 spsk mel og vand rystes sammen så det har næsten konsistens som glassur – uden klumber)
Smør
Kulør
Fløde – Mælk kan bruges
Salt
Peber

Okse kød – American cut

Først saltes kødet let, og brunes godt på en varm pande for at give en let stegeskorpe. Det giver en god smag, når det langtids tilberedes i Sous Vide. Herefter vakumpakkes kødet og kommes i Sous vide i 4 timer. Jeg satte den på 60 grader, hvilket er lidt i den høje ende. Når kødet er færdigt, tages det op, ud af posen, og direkte på en varm pande, gerne med en klat smør og lidt olie, så smøren ikke brænder af. Her skal den have stegeskorpe til du er tilfreds. Husk at kødet er færdigt, så det er udelukkende en smagssag, hvor brun den skal være.

beef potato beans sousvide

Ovnstegte kartofler

Kartoflerne skrælles og skæres i “pommes frites”, skylles og kommes i en frysepose. Bland olie og salt, og hælde det i posen. Rod det hele godt rundt, og lad dem ligge til de skal tilberedes, ca 45 minutter før kødet er færdigt. Kartoflerne kommes på en bradepande, med bagepapir, ( lidt af olivenolien kan hældes fra hvis der er for meget) og så steges de i ovnen, ved 200 grader varmluft.

Grøn bønnesalat

Bønnesalaten skal stå og trække 10 – 15 minutter, når den er færdig. Først skylles bønnerne og evt. stængler skæres af. Bønnerne koges i 3 minutter og skylles herefter i iskoldt vand. Skær bønnerne i mundrette stykker ( 1 cm – 1,5 ca), skræl løget og skær det i fine ringe. Bland olivenolien med bønner, løg og presset hvidløg. Kom til sidst feta i – og pas på ikke røre for kraftigt for så kan fetaen godt blive lidt most. Drys til sidst med sesamfrø. Man kan også komme lidt tomater i salaten, hvis man syntes der skal mere farve på.

Brun sovs

Smelt smør, sammen med væden fra stegen. Kom herefter fløden i og kog op. Smag på sovsen, og smag til med salt, peber, ekstra fond –  kom evt et ½ glas rødvin i. Hvis man bruger jævner eller maizena jævning, er det vigtigt at sovsen småkoger – ikke bulderkoger – i mindst 5 minutter. Det fjerner en del af den mel smag, der kan være tilstede. Bliver sovsen for tyk, kan den tyndes med lidt mælk, husk at smage til igen.

Det kan klart anbefales at drikke en god rødvin til, en som passer til rødt kød.

Instagram

🍂 Efteråret er her, og det betyder comfort food! 🍂

Denne klassiske franske Coq au Vin med kartoffelmos er perfekt til de kolde aftener – og så er den klar på en lille time! 🕒🍷🍗

Lad duften af rødvin, kylling og friske krydderurter fylde dit køkken, mens retten simrer. En nem opskrift der får dig til at føle dig som en ægte herrekok, selv på en hverdagsaften! 👨‍🍳✨

Find opskriften på bloggen 👉 https://www.herrekokken.dk/efteraar-og-comfort-food-coq-au-vin-paa-en-time/

#herrekokken #coqauvin #comfortfood #efterårsmad #hverdagsmad #madinspiration #franskkøkken #simremad #madglæde #vinogmad #rødvin #kylling #foodblogger #madopskrift #nemmad #herrekokkendk
🍂 Efteråret er her, og det betyder comfort food! 🍂 Denne klassiske franske Coq au Vin med kartoffelmos er perfekt til de kolde aftener – og så er den klar på en lille time! 🕒🍷🍗 Lad duften af rødvin, kylling og friske krydderurter fylde dit køkken, mens retten simrer. En nem opskrift der får dig til at føle dig som en ægte herrekok, selv på en hverdagsaften! 👨‍🍳✨ Find opskriften på bloggen 👉 https://www.herrekokken.dk/efteraar-og-comfort-food-coq-au-vin-paa-en-time/ #herrekokken #coqauvin #comfortfood #efterårsmad #hverdagsmad #madinspiration #franskkøkken #simremad #madglæde #vinogmad #rødvin #kylling #foodblogger #madopskrift #nemmad #herrekokkendk
1 måned ago
View on Instagram |
1/9
Oplev den fyldige og magtfulde Signature Gigondas Rouge 2012! Denne rødvin fra den smukke Gigondas-region i Frankrig byder på en fantastisk balance mellem mørke frugter, krydderier og dybe jordnoter. Perfekt til kraftige retter som oksekød eller lammekød!

Er du klar til at forkæle dine smagsløg? Skål!

https://www.herrekokken.dk/oplev-signature-gigondas-rouge-2012-en-laekker-roedvin-fra-gigondas/

#vin #gigondas #rødvin #vinanmeldelse #vinelskere #franskvin #gastronomi #madogvin #vinparring #vinblog #signaturegigondas #vinoplevelse #vinsmagning #vinnerd #herrekokkendk
Oplev den fyldige og magtfulde Signature Gigondas Rouge 2012! Denne rødvin fra den smukke Gigondas-region i Frankrig byder på en fantastisk balance mellem mørke frugter, krydderier og dybe jordnoter. Perfekt til kraftige retter som oksekød eller lammekød! Er du klar til at forkæle dine smagsløg? Skål! https://www.herrekokken.dk/oplev-signature-gigondas-rouge-2012-en-laekker-roedvin-fra-gigondas/ #vin #gigondas #rødvin #vinanmeldelse #vinelskere #franskvin #gastronomi #madogvin #vinparring #vinblog #signaturegigondas #vinoplevelse #vinsmagning #vinnerd #herrekokkendk
2 måneder ago
View on Instagram |
2/9
Efter sådan en lang dag på arbejde, hvor man først finder roen, sent om aftenen, er der ikke noget der slår en god Rom. Her nydes et lille glas A.H.RIISE 1888 Copenhagen som er dejlig sød. Nogen vil måske syntes den er for sød. Men jeg syntes den er lige tilpas. God aften. 

#rum #ahriise #ahriiserum #hygge #nedgearing #detsamgersågodt #bareetlilleglas #rom
Efter sådan en lang dag på arbejde, hvor man først finder roen, sent om aftenen, er der ikke noget der slår en god Rom. Her nydes et lille glas A.H.RIISE 1888 Copenhagen som er dejlig sød. Nogen vil måske syntes den er for sød. Men jeg syntes den er lige tilpas. God aften. #rum #ahriise #ahriiserum #hygge #nedgearing #detsamgersågodt #bareetlilleglas #rom
1 år ago
View on Instagram |
3/9
Det er tid til at udforske en ny spændende vin. Denne weekend har jeg besluttet mig for at dykke ned i en flaske Ponte Lungo Curioso Grand’ Edizione 2017 fra det maleriske område Toscana.

https://www.herrekokken.dk/smagen-af-toscana-ponte-lungo-curioso-grand-edizione-2017/

#denergo #redwine #rødvin #eatwelldrinkwell #winetime #winelovers #drinkwell #vin
#vindererværdatdrikke #vintilmaden #herrekokkendk #detsamgersågodt #kvalitet
Det er tid til at udforske en ny spændende vin. Denne weekend har jeg besluttet mig for at dykke ned i en flaske Ponte Lungo Curioso Grand’ Edizione 2017 fra det maleriske område Toscana.

https://www.herrekokken.dk/smagen-af-toscana-ponte-lungo-curioso-grand-edizione-2017/

#denergo #redwine #rødvin #eatwelldrinkwell #winetime #winelovers #drinkwell #vin
#vindererværdatdrikke #vintilmaden #herrekokkendk #detsamgersågodt #kvalitet
Det er tid til at udforske en ny spændende vin. Denne weekend har jeg besluttet mig for at dykke ned i en flaske Ponte Lungo Curioso Grand’ Edizione 2017 fra det maleriske område Toscana. https://www.herrekokken.dk/smagen-af-toscana-ponte-lungo-curioso-grand-edizione-2017/ #denergo #redwine #rødvin #eatwelldrinkwell #winetime #winelovers #drinkwell #vin #vindererværdatdrikke #vintilmaden #herrekokkendk #detsamgersågodt #kvalitet
1 år ago
View on Instagram |
4/9
Det er søndag, og det er familie tid. Hvad kunne være bedre end at forkæle dine kære med friskbagte, lækre chokoladescones.

Læs mere her: https://www.herrekokken.dk/chokoladescones-til-soendagsbrunch/

#scones #chokolade #lavdetselv #chokoladescones #detsmagersågodt #eatwell #nemt #bag #bagselv #søndagshygge #brunch #herrekokkendk #herrekokken
Det er søndag, og det er familie tid. Hvad kunne være bedre end at forkæle dine kære med friskbagte, lækre chokoladescones.

Læs mere her: https://www.herrekokken.dk/chokoladescones-til-soendagsbrunch/

#scones #chokolade #lavdetselv #chokoladescones #detsmagersågodt #eatwell #nemt #bag #bagselv #søndagshygge #brunch #herrekokkendk #herrekokken
Det er søndag, og det er familie tid. Hvad kunne være bedre end at forkæle dine kære med friskbagte, lækre chokoladescones.

Læs mere her: https://www.herrekokken.dk/chokoladescones-til-soendagsbrunch/

#scones #chokolade #lavdetselv #chokoladescones #detsmagersågodt #eatwell #nemt #bag #bagselv #søndagshygge #brunch #herrekokkendk #herrekokken
Det er søndag, og det er familie tid. Hvad kunne være bedre end at forkæle dine kære med friskbagte, lækre chokoladescones.

Læs mere her: https://www.herrekokken.dk/chokoladescones-til-soendagsbrunch/

#scones #chokolade #lavdetselv #chokoladescones #detsmagersågodt #eatwell #nemt #bag #bagselv #søndagshygge #brunch #herrekokkendk #herrekokken
Det er søndag, og det er familie tid. Hvad kunne være bedre end at forkæle dine kære med friskbagte, lækre chokoladescones. Læs mere her: https://www.herrekokken.dk/chokoladescones-til-soendagsbrunch/ #scones #chokolade #lavdetselv #chokoladescones #detsmagersågodt #eatwell #nemt #bag #bagselv #søndagshygge #brunch #herrekokkendk #herrekokken
1 år ago
View on Instagram |
5/9
Nogen gange skal der ikke så meget til når man er sulten og i Barcelona. Vi skulle lige forbi Camp Nou, men det var ikke som det plejer. 

#calblay #calblaycampnou #campnou #barca #barcalona
Nogen gange skal der ikke så meget til når man er sulten og i Barcelona. Vi skulle lige forbi Camp Nou, men det var ikke som det plejer. #calblay #calblaycampnou #campnou #barca #barcalona
1 år ago
View on Instagram |
6/9
En Rejse gennem Rhônedalens Smagsfulde Landskab: Les Vignerons de Tavel Les Hauts d'Acantalys Lirac

En nem, lækker vin som, blev nydt både før og efter maden. Dyb rød , behagelig og rig, let tør.

https://www.herrekokken.dk/les-vignerons-de-tavel-les-hauts-dacantalys-lirac-rouge/

#redwine #rødvin #eatwelldrinkwell #winetime #winelovers #drinkwell #vin
#vindererværdatdrikke #vintilmaden #herrekokkendk #detsamgersågodt #kvalitet #lirac #frankrig #LesHautsdAcantalysLirac
#sommer #tilgrill #rødvin #detsmagergodt
En Rejse gennem Rhônedalens Smagsfulde Landskab: Les Vignerons de Tavel Les Hauts d'Acantalys Lirac

En nem, lækker vin som, blev nydt både før og efter maden. Dyb rød , behagelig og rig, let tør.

https://www.herrekokken.dk/les-vignerons-de-tavel-les-hauts-dacantalys-lirac-rouge/

#redwine #rødvin #eatwelldrinkwell #winetime #winelovers #drinkwell #vin
#vindererværdatdrikke #vintilmaden #herrekokkendk #detsamgersågodt #kvalitet #lirac #frankrig #LesHautsdAcantalysLirac
#sommer #tilgrill #rødvin #detsmagergodt
En Rejse gennem Rhônedalens Smagsfulde Landskab: Les Vignerons de Tavel Les Hauts d'Acantalys Lirac En nem, lækker vin som, blev nydt både før og efter maden. Dyb rød , behagelig og rig, let tør. https://www.herrekokken.dk/les-vignerons-de-tavel-les-hauts-dacantalys-lirac-rouge/ #redwine #rødvin #eatwelldrinkwell #winetime #winelovers #drinkwell #vin #vindererværdatdrikke #vintilmaden #herrekokkendk #detsamgersågodt #kvalitet #lirac #frankrig #LesHautsdAcantalysLirac #sommer #tilgrill #rødvin #detsmagergodt
1 år ago
View on Instagram |
7/9
Champagne åbneren er på plads. - og den bliver brugt flittigt. #champagne #napoleon
Champagne åbneren er på plads. - og den bliver brugt flittigt. #champagne #napoleon
Champagne åbneren er på plads. - og den bliver brugt flittigt. #champagne #napoleon
2 år ago
View on Instagram |
8/9
Glædelig Jul og godt nytår.
Glædelig Jul og godt nytår.
2 år ago
View on Instagram |
9/9