Stegt kylling med grønkål, søde kartofler, hvidløgscremefraiche og tomatsalat tager ca 30 minutter at lave og der er nok til 4 i opskriften. Køb evt. et godt flutes til.
Grønkål, det er sundt, og i denne nemme hverdagsret kan man næsten ikke smage det. Kombinationen af de søde kartofler, chili i tomatsalaten og hvidløg i dressingen gør, at der virkelig er knald på smagene. Kom gerne lidt mere hvidløg i, hvis ikke feddene er for store. Her under corona, skal vi alligevel være hjemme så vi generer ikke andre på arbejdet. Man kan med fordel bruge cremefraiche i stedet for yoghurt.
1 pakke kyllingelår uden ben eller kyllingebryst. (400g)
1 stor sød kartoffel
2 bagekartofler
1 rød peberfrugt eller 2 snackpeber
3 – 4 tomater
½ bundt grønkål
½ – 1 Chili
1 lime
1 bæger yoghurt natural 0,5% eller cremefraiche
1-2 fed hvidløg
Olie til stegning, hvidvinseddike, salt og peber, til tilsmagning.
Fremgangsmetode:
- Start med at tænde for ovnen på 200 grader og skral kartoflerne – både hvide kartofler og søde kartofler.
- Kartoflerne skæres i både, og kommes i et ovnfastfad, og bag dem møre i ca. 30 minutter.
- Skær chili, peberfrugt og tomater i tern og vende det hele sammen. Smag gerne på et stykke af chilien og vurder om det hele skal med. Smag til med saft fra ½ lime, salt, peber og lidt hvidvinsvineddike (måske blot et par dråber).
- Kyllingen skæres i strimler og steges på en pande med olien.
- Skyld grønkålen og bladene plukkes af stilkene, hakkes fint og kommes i en skål for sig selv.
- Press hvidløgene og saften fra en halv lime og rør det i cremefraichen. Smag til med salt og peber.
Anret Stegt kylling med grønkål, søde kartofler, hvidløgscremefraiche og tomatsalat på en tallerken.
Først kartofler, så grønkål, cremefraiche, tomatsalt og sidst kyllingen.
Velbekomme.