Hvem elsker ikke en god omgang spaghetti med tomatsauce og kødboller. Det er nemt og lækker. Hurtigt at lave og hele familien kan lide det. Der er mange forskellige opskrifter på kødboller, men jeg syntes denne er nem og hurtig, og så smager det bare godt. Sammen med en let ukompliceret rødvin, på terrassen om sommeren, eller en hurtig hverdags aften, denne ret er en sikker vinder.
Det tager ca. 30 – 45 minutter at lave, og i opskriften er der nok til 4 personer.
Tomatsauce
1 dåse hakkede tomater, hak gerne er par friske og kom med, hvis det er tomat sæson
1 – 2 fed fint hakket hvidløg
½ tsk. tørret oregano
½ tsk. salt
Sort peber efter smag
Kødboller
400 g økologisk hakket oksekød
2 fed hvidløg
1 håndfuld persille
50 g parmesan, friskrevet
1 æg
½ tsk. salt
sort peber, friskkværnet
½ l. Bouillon. Terning, eller hvis man har ½ l. grøntsagsbouillon.
Tilbehør
400 g spaghetti
Parmesanost
Frisk mozzarella
Frisk Oregano til pynt
Start med Tomatsaucen.
Hak de friske tomater og hvidløget. Det er bedre at, hakke hvidløget fint, så bliver smagen ikke så intens, som hvis det presses. Tag en gryde, og husk at der også skal være plads til kødbollerne. Kom ingrediencerne til tomatsaucen i gryden og varm op ved svag varme. Lad det småsimre, indtil det bliver reduceret til en cremet tomatsauce. Det tager ca. 20 – 30 minutter. Hvis man allerede har kødbollerne klaret, kan man skrue op og koge saucen ind på omkring 10 minutter under omrøring.
Gå i gang med kødbollerne (Husk at sætte vand over til spaghettien)
Her kan man selv vælge om hvidløget skal presses eller hakkes fint – Jeg vælger at hakke det fint. Bland det hele godt sammen og rul til kødboller. Kom bouillon i en gryde og kog op. Når bouillonen koger, så kom kødbollerne i, 4 – 5 stykker ad gangen og lade dem koge 1 – 2 minutter alt efter størrelse. Når de har kogt, så kom dem direkte over i gryden med tomatsaucen, og lad det hele simrekoge i 5 minutter.
Server spaghetti med tomatsauce og kødboller
Kom tomatsaucen og kødbollerne på en god omgang kogt spaghetti, godt med parmesanost og riv mozzarellaen i stykker. Pynt evt. med et par blade frisk oregano.
Velbekomme.