Krydret kylling og couscous salat er en nem og velsmagende ret. Man kan nemt variere, hvor meget krydderi der skal være på kyllingen, når man steger den. I dette eksempel her, har vi valgt at bruge Garam Masala, som gør retten familie venlig. Rødløgene giver en god sødme til retten, og bør derfor ikke undlades, selvom man ikke er så glad for løg.
Ingredienser:
1 Rødløg
200g Couscous
250g Gulerødder (2 store
1 Rød peberfrugt
1½ Fed hvidløg
400g Kyllinge overlår uden ben (400g)
4 Spsk. Garam masala krydderi
2½ Dl. skyr eller yoghurt natural
Her ud over skal du have olivenolie, salt, peber, eddike – evt. hvidvins eddike og sukker.
Hvis retten skal krydres mere, så brug evt. spidskommen sammen med de stegte grøntsager, og evt. chili eller server chilisauce til. Evt denne: Chili Sauce
Fremgangsmetode:
- Sæt vand over til couscous.
- Pil rødløget og skær det i meget tynde skiver – brug evt et mandolinjern
- Kom 2 – 3 spsk eddike og 2 tsk sukker i en skål og rør det sammen, til sukkeret er opløst i eddiken. Vend roseløget i marinaden og lad det marinere.
- Kom couscoussen i en skål og tilsæt 4 dl kogende vand, 1½ spsk olie og salt. Lad herefter couscoussen trække tildækket i 5-10 minutter.
- Skyl grøntsagerne. Skær gulerødderne i mundrette stykker og den røde peberfrugt i strimler. Skær et fed hvidløg i tynde skiver, og hak ½ fed fint til at blande med skyr / yoghurten.
- Varm olie op på en pande og steg gulerødderne i 2 – 3 minutter, kom peberfrugt og hvidløgsskiver i og steg yderligere i 1 – 2 minutter. Krydr med salt, peber og evt. spidskommen. Tag grøntsagerne af panden.
- Skær kyllingen i strimler og krydder med Garam masala.
- Kom lidt olie på panden fra grøntsagerne og steg kyllingen i 5 – 7 minutter så den er gennemstegt. Husk lidt salt.
- Rør skyr / yoghurt med det fint hakket hvidløg , 1 tsk. Oliven olie og smag til med salt og peber.
- Skild couscousen med en garfel og bland grøntsagerne i. Kom evt. lidt ekstra oliven olie i hvis din couscous er blevet for tør, og smag til med salt og peber.
Anret først med couscous salaten, så med kylling og de marinerede løg. Top af med hvidløgsdressingen. Server evt. i en dybtallerken.
Velbekomme.
Rødløg.
Vi bruger rødløg i stedet for almindelige løg, da de er lidt svagere i smagen end det almindelige gule løg. Rødløg er ikke “sundere” end de almindelige løg, men indeholder dog stadig alle de gode ting, som quercetin, E-vitamin, antocyaniner og en smule c-vitamin.
Rødløget kan spises rå, stegte, bagte eller syltede. Jo længere tilberedning jo sødere bliver smagen. Det ser desuden flot ud i en salat eller en sandwich.