Hokkaidogræskar suppe er en god varm suppe, der både er velsmagende og sund. Men kan lave den stærk ved at variere mængden af chili. Den kan også nemt spises uden chili, hvis man ikke er til det stærke.
Det mest tidskrævende ved suppen er at rense og skære selve Hokkaidogræskarret og rød peber ud så det er klar til suppen. Det er dog ret nemt. Man kan spise skrællen, da den bliver mør under tilberedningen, men vi vælger her at skrælle den af. (skærer den af med en god kniv)
Så der er lidt forberedelse i form af rens og hak af Hokkaido og peberfrugter.
Ingredienser:
2 Rødpeber
1 Hokkaidogræskar alm størrelse
1 løg
3 store fed hvidløg
1 tsk. friskhakket basilikum
1 tsk. friskhakket oregano
1 Pakke Parmaskinke
Chiliflager eller friskhakket chili efter smag
500 ml grønsags bouillon (evt. lavet på en bouillon terning)
Salt
1 tsk. olie
Peanuts til topping
Fremgangsmetode.
Start med at klargøre Hokkaidogræskarret. Skræl og skær det i mindre tern.
Rens, skyl og hak de rødpebere, så de nemt kan koges ud i suppen
Hak løg og hvidløg, samt basilikum og oregano
Når ingredienserne er klar, så varm en gryde op og steg løgene til de er klarer og tilsæt så hvidløg.
Kom 500 ml grønsags bouillon i gryden og kog op.
Tilsæt Hokkaidogræskar tern, rødpeber og det hakkede Oregano samt basilikum og lad det simre til hokiado stykkerne er godt møre.
Give det hele en tur med stavblender eller hæld det forsigtigt op i en blender. Blend indtil det bliver en ensartet masse, og kom tilbage i gryden. Tilsæt evt. lidt mere bouillon eller vand hvis suppen bliver for tyk.
Varm en pande godt op og rist parmaskinken til den bliver knasende – ikke sort
Tilsæt Chiliflager eller friskhakket Chili efter smag.
Smag til med salt.
Hvad er Hokkaidogræskar
Hokkaidogræskarret mener at oprindeligt kommer fra Mesoamerika (området fra det centrale Mexico og gennem Mellemamerika) men har fået sit navn efter den Japanske Ø, hvor det senere blev dyrket. På Japansk kaldes Hokkaido græskar for Kabocha eller Kuri. Græskarret er en del af familien Curcubita maxima, er runde og har ingen riller. Det har en rød / Orange farve, men kan også fås i andre farver som grøn og sort.
Hokkaidogræskarret er lidt mindre en andre græskar og ikke så saftigt i kødet. Man kan spise kerne enten rå eller ristet. Farven er normalt lidt mørkere end ved de ”almindelige” græskar.
Hokkaidogræskar er velsmagende, en smule som sød kastanje. Det er desuden rigt på vitaminer (a, b og c), indeholder en del kostfibre, Calcium, Kalium og jern, samt Beta-caroten. Her ud over indeholder det kun 18 kalorier på 100g