Nogen gange går tingene ikke helt som planlagt. Og andre gang går det helt galt når det er første gang man skal prøve noget nyt. Det er sket her, selv om resultatet bestemt er spiseligt og smager pragtfuldt, blev mine Eclairs en smule overdrevent store. Det er hvad der sker, når en kød ælsker laver kage.
Som det ses, kom der 11 Eclairs ud af anstrængelserne, selvom der skulle have være 20, – jeg skal øve en del mere med sprøjteposte og tylle.
Det er en pragtfulg kage, der kort består af en vandbakkelse, med flødeskum og creme, toppet med chokolade.
Opskrift til 20 stk. ( eller sådan ca 🙂 )
Dej:
140 g hvedemel
Et nip sukker
1¼ dl mælk
1¼ dl vand
100 g smør
4 æg
Fyld:
3 dl mælk
50 g sukker
2 æggeblommer
Kornene af ½ vaniljestang
2 spsk. majsstivelse
3 dl piskefløde
Overtræk:
100 g mørk chokolade
25 g smør
Man begynder med fyldet så det kan nå at køle af inden det skal bruges.
Begynd med at koge mælken forsigtigt op sammen med sukker, vaniljekorn og stang, æggeblommer samt majsstivelse. Når blandingen når kogepunktet slukkes der for blusset. Man kan drysse et tyndt lag sukker over cremen for at det ikke trækker skind, eller man kan tage noget husfilm og ligge helt ned på cremen så der ikke er luft til at trække skind. Pisk herefter fløden til skum og sæt den koldt.
Til dejen kommes mælk, smør og vand i en gryde og smeltes sammen. Sluk igen, når det når kogepunktet, og sigt herefter melet i, så der ikke kommer klumper. Tilsæt tilsidst et nip sukker og lad dejen køle ned til håndvarme. Pisk så 2 æg sammen og rør dem i den afkølede dej. Kom så næste æg i på samme måde og fortsæt med det sidste æg hvis det er nødvendigt. Dejen opfører sig lidt forskelligt fra gang til gang man laver den, og dejen må ikke være for tynd ej heller så tyk den ikke kan sprøjtes gennem sprøjtepose.
Kom så dejen i en tylle (sprøjtepose) og sprøjt den ud på bagepapir i linier der ligges dobbelt, så der er lidt højde. Bag herefter i 25 min ved 200 grader og skru herefter ned på 180 grader og giv dem ca 8 minutter mere. Først her må ovnen åbnes så de ikke risikere at falde sammen. Lad dem herefter køle helt af inden de skæres over. Fyld creme i bunden og flødeskummet i toppen.
Vær sikre på at de er helt afkøle inden de skal overtrækkes. Bland smør og chokolade i en gryde og det må endelig ikke koge. Overtræk her efter. Man kan pynte de overtrukne Eclair med Jordbær, hindbær eller andet frugt.
Som alternativ til chokoladen kan man smelte 100g sukker, 2spsk. vand og 2spsk. sirup sammen til en caramel, der kan drysses med mandel flager eller hakkede nødder