Til pulled pork burgere og til enhver anden grill aften, skal der coleslaw til.
Man kan selvfølgelig springe over, hvor gærdet er lavest, og købe en gang færdig blandet slam, i den lokale Rema 1000. Men det er så nemt at lave selv, at det næsten ikke kan betale sig. Det smager så meget bedre og man kan meget nemt tilpasse den til sin egen smag. Der findes mangle forskellige varianter af coleslaw, nogen med rødkål, med og uden sennep og jeg har sågar set en opskrift med grønkål.
Her er opskriften på en nem og lækker coleslaw, der er god til især pulled pork burgere.
Til 8 personer skal der bruges:
Coleslaw Marinade:
2 spsk. Dijon sennep
1. tsk. honning
1 dl. æblecidereddike
2 tsk. urtesalt (alm salt kan også bruges)
1 tsk. spidskommen
2 spsk. sukker
2 – 3 hele laurbærblade – Husk at finde dem alle igen, før serveringen.
Coleslaw Dressing:
1.5 dl. mayonnaise
2.5 dl. creme fraiche
1 spsk. sukker
salt og peber efter smag.
1 hvidkålshoved
5 – 6 gulerødder
Bland først alle ingredienserne til marinaden. Snit derefter hvidkål og riv gulerødderne. Bland hvidkål og gulerødder sammen med marinaden, og lad det stå i køleskabet i min 1 time. Lav dressingen af ingredienserne og smag til. Dressingen er den “søde” del af coleslawen, så den skal smage sødt og lidt af creme fraiche.
Tag hvidkål og gulerødder ud af køleskabet, hæld den over skydende marinade fra, og bland sammen med dressingen umiddelbart før serveringen. Husk at fjerne de hele laurbærblade.
Burger bolle, coleslaw, pulled pork og lidt barbecue sauce – så er den i hus.
Navnet coleslaw
Coleslaw som vi kender det er opstået i det 18. århundrede, hvor mayonnaisen blev opfundet. Navnet betyder kål salat og kommer af det Hollandske ”koolsla”. Her efter kaldet Cold slaw i England frem til cirka 1860, hvor man ændrede det til Cole som betyder kål. Så derfor kål salat – Coleslaw.