Når det er weekend og der er en god kamp i tv, er det godt at lave noget med der kan nydes i sofaen, uden alt for meget besvær.
Normalt laver man en club sandwich, med ristet toast brød og gerne i 3 lag. Denne omgang valgt jeg dog, at købe nogle lækre boller fra super brugsen, og brug dem i stedet. – Nogen gange handler det om, at det skal være nemt.
Man ved ikke hvem der opfandt club sandwichen (eller clubhouse sandwich), men en teori er at den blev opfundet første gang på den eksklusive spille klub, ”Saratoga Club” in Saratoga Springs, New York, i slutningen af 19 tallet – Den har været på menukortet siden 1899. En anden teori går på at den kommer fra Union Club, fra New York, og der er tidlige referencer til netop denne klub og kokken på stedet, dog uden at navngive ham. Måske har han arbejdet begge steder.
Så her kommer mit forsøg på en Club sandwich.
Til 4 personer ca.
600 gram Kyllingefilet uden skind og ben
2 pakker Bacon i skiver
4 Tomater
Agurk
Blade af Iceberg, salat
Rødløg
Dressing:
2 dl. Cremefraiche 18% (behøver ikke være 18%)
2 tsk. Sennep
2 tsk. Karry
Salt
Peber
Lidt sukker
Dressingen blandes sammen og stilles på køligt. Lav den gerne før kyllingen steges, så den når at trække lidt.
Skær kyllingefileten ud i striber, på ca. 1 – 0,5 cm tykkelse, efter hvor mange strimler man vil have, og hvor vild man er med kylling.
Steg bacon på en pande og brug bacon fedtet til at stege kyllingen i. Salaten, agurk og tomater skylles. Skær agurk og tomat i skiver, pil løget og skær i ringe. Der laves 2 blade salat til hver sandwich.
Når brødene er varmet i ovnen, smøres begge halve, med lidt dressing, så kommes salat, kylling, bacon (lidt mere dressing hvis den er go) tomater, agurk og slut med løg.
Hvis man gerne vil have den lidt mere spicy, kan man tage en ekstra stærk karry – det ødelægger ikke club sandwich smagen.