Det er søndag igen, og det er tid til en hyggelig familiebrunch. Hvad kunne være bedre end at forkæle dine kære med friskbagte, lækre chokoladescones? I dag deler jeg en skøn opskrift, der vil bringe varme og smag til din søndagsmorgen. Lad os sammen tage fat på at lave disse uimodståelige scones!
Ingredienser:
- 400 gram hvedemel
- 2 tsk. bagepulver med en smule ekstra
- 20 gram sukker
- 1 tsk. salt (vær forsigtig med saltet)
- 2 tsk. vaniljesukker
- 100 gram koldt smør
- 285 gram mælk (du kan også bruge ½ kærnemælk) – Jeg brugte lidt Creme fraiche jeg havde til overs
- 100 gram grofthakket mørk chokolade
Sådan gør du:
- Start med at tænde ovnen på 200°C (varmluft).
- I en stor skål kombinerer du hvedemel, bagepulver, sukker, salt og vaniljesukker, og blander dem godt sammen.
- Smulder det kolde smør ind i melblandingen, indtil det hele ligner krummer.
- Derefter tilsætter du den grofthakkede chokolade.
- Tilsæt mælken og rør forsigtigt med en ske. Undlad at ælte dejen, som du normalt ville gøre med en gærdej. Dejen til chokoladescones skal blot samles.
- Hvis dejen virker for tør, kan du tilføje mere mælk, indtil den har den rigtige konsistens. (Dejen skal være klæg)
- Kom lidt mel på bordet og vend dejen ud på det. Drys en smule mel på dejen og rul den forsigtigt ud med en kagerulle.
- Rul dejen ud til et rektangel, cirka 30 x 14 centimeter. Dejen er nem at arbejde med, men sørg for at have lidt mel på både over- og underside.
- Skær dejen ud i 12 scones, hver med en størrelse på cirka 7 x 5 centimeter. Du behøver ikke være helt præcis med størrelsen. Jeg lod nogle være som udskåret, andre lavede jeg til boller for at få en mere scones (som vi kender dem) form. Man kan også bruge en udstikker hvis man vil have dem mindre rustikke.
- Placer dine scones på en bageplade foret med bagepapir. Lav lidt plads imellem dem, da de vil hæve en del under bagningen. Pensl dem let med vand. Hvis du ikke har en bagepensel, kan du bruge et stykke køkkenrulle dyppet i vand til at pensle scones – det er et praktisk trick.
- Bag dine chokoladescones i cirka 15-17 minutter ved 200 grader C (varmluft) eller indtil de er gyldne.
- Når de er færdigbagte, skal du tage dem ud af ovnen og lade dem hvile i 10 minutter, inden du serverer dem.
Disse chokoladescones er en skøn kombination af sprødhed og chokoladesmag og vil helt sikkert glæde dine smagsløg. Nyd dem sammen med en kop kaffe eller te, søndag morgen eller på en regnfuld dag!