Så er det endelig weekend og endelig, er vejret blevet til, at der skal grilles. Den står på oksehøjreb, pølser til ungerne, en hjemmelavet frisk kartoffelsalat med nye kartofler og rigelig frisk purløg. Til denne beskedne ret åbnes en Barolo Flori Araldica 2017. Den er rubinrød i glasset og smager fortræffeligt. Det er ikke en smags eksplosion, men en rigtig rar vin med medium styrke. Den er tør lige som den skal være. Taninerne er godt understøttet af en behagelig fyldig frugt smag, der ligger længe i munden, med noter af skovbund, eg, tobak og modne kirsebær, uden at være sød. Høj syre. Næsen er lidt friske bær, eg, vanilje og tobak, alt blandet godt sammen. Der kan siges meget om den, men alt i alt er Barolo Flori Araldica 2017 en rigtig god vin.
Barolo Flori Araldica 2017 vil passe godt til næsten alle retter, hvis der blot er lidt fedme til stede, Oksekøb, Lammekød, Vildsvin, vildt og pasta med en god sauce, vil den stå godt til.
Den kan også sagtens drikkes alene, og til prisen på 119 kr. i Rema 1000 er det en rigtig god vin. Jeg tror jeg henter et par flasker mere og ligger i kælderen.
Facts om Barolo Flori Araldica 2017
Vingård: Araldica
Type: Rødvin
Smag: Rød frugt, eg, tobak og skovbund
Passer til: Stort set det hele
Område: Italien, Barolo / Piemonte
Årgang: 2017
Druer: Nebbiolo
Alkohol: 14%
Pris: 119 kr. I Rema 1000
Om barolo
Barolo bliver set af mange som en af Italiens fineste vine. Det har traditionelt været en vin der blev drukket af landadlen, og barolo dyrkes også udelukkende i det bedste jordlodder i Nord Italien, i Piemonte.
Barolo er lavet af 100% Nebbiolo druer, med aromatiske rige tanninger og karaktere af eg, og jordbund. Med en næste af røde bær, blomster og tobak.
Barolo går godt til krydrede pastaretter, oksebøffer og kalvekød (godt krydderet). Undgå grønsalat og skaldyr, retter uden protein.