Solen skinner og det er blevet tid til at få plæneklipperen ud af skuret – så man kan få fat i grillen.
Her kommer et bud, på en rigtig lækker whisky marinade, der kan bruges til alt kød der skal grilles – jeg har selv gode resultater med flanke steaks, ribeys og ligende.
Der skal whisky i marinaden, men da den bliver grillet kan man bruge hvilken som helst whisky, så lad den 25års stå og brug slaven. 🙂
Ingridienserne er:
1 dl whisky
1 dl brun farin
½ dl olive
½ dl soya
1 tsk. Hvidløgspulver eller 2 fed hvidløg hakket fint
1 tsk sort kvernet peber
1 salt efter smag ca ½ tsk.
Tag en skål og rør whisky og farin sammen, tilsæt så olien og rør godt rundt.
Kom herefter de andre ingridienser i blandingen.
Tag kødet og kom det i en luft tæt beholder eller i en fryse pose, sammen med marinaden. Ryst / bland kødet godt med marinaden.
Lad kødet marinere i mindst 3 timer, eller natten over i køleskabet.
Selv brugte jeg whiskyen Queen Margot (Billig fra Lidl)