Det er egentlig ikke en sauce, nok mere en dip, som kan bruge til næsten alt.
Dippen / saucen er meget nem at lave, og holder sig godt, i et glas i køleskabet. Man kan bruge tørrede chilier eller friske.
Hvis der bruges tørrede chilier, kan man koge dem i 10 – 15 min for at få noget væske og bid i dem igen.
Ingridienserne er:
60ml vand
2 tsk. Eddike
1 tsk fiskesovs efter smag
1 stor fed hvidløg
2 -3 røde chilier
1.5 tsk sukker
Salt efter smag
Jævning
1 spsk marizena mel + 1.5 spsk vand til at jævne med
Start med at koge chilierne hvis de er tørrede.
Hak hvidløget fint, og skær chilierne i ringe. Behold kornene de giver lidt ekstra styrke. Kom hvidløg og chili i en skål og morter/ blend dem, til det er en grov pasta. Opløs sukkert i vandet på en pande eller i en gryde, kom herefter chili og hvidløgne i. Lad det koge let op, og kom så eddiken i, og rør godt rundt.
Lav jævningen af marizena og vand. Ved lav temperatur kom jævningen i. Når det kommes i blandingen, skal der røres godt rundt, da det tykener ( hedder det vist nok ) hurtigt, og kan lave nogle klumper.
Så er dippen / saucen færdig.
Man kan komme lidt fiskesovs i for at give lidt ekstra smag hvis man er til det.
Smager fantastisk til kylling, små forårsruller, hotwings og hvad man ellers kan finde på at dyppe i chili.