En blondie er en brownie kage med lys chokolade i stedet for mørk, og uden mælk.
Der er en del Vaniljeekstrakt i denne version, men kan varieres alt efter hvor glad man er for vanilje
Der skal bruges:
150 g. Hvid chokolade
125 g. Smør
150 g. Sukker
1.5 tsk. Vaniljeekstrakt
Kom evt. et par vanilje stænger i.
2 Æg
0,25 tsk. salt
200 g. Mel
100 g. grov hakket nødder – pecan, mandler eller måske m&m´s
Flormelis til drys
Start med at tænde ovnene på 170 grader.
Lav derefter et vandbad og smelt smør og chokolade. Mens smøret og chokoladen stadig er varm kommes sukkeret i, så det nemt opløses i blandingen. Tilsæt vaniljen og lad blandingen køle en lille smule inden der skal æg i. Hvis blandingen er for varm, vil æggene bgynde og blive røræg, og det vil vi ikke have. Tilsæt herefter salt og mel. Dejen må gerne se underlig og lidt klumpet ud.
Rør massen rigtig godt sammen – der kan med foredel bruges en røremaskine da dejen kan have en tendens til, at være lidt klumpet. Det er nemmest at få klumperne rørt ordenligt ud, inden der kommer nødder i
Tilsæt tilsidst nødder (eller andet) og rør rigtig godt rundt
Kom dejen i en bradepande, og bag hele herligheden, i ca 35 minutter til den er gyldenbrun, på toppen. Sidst men ikke mindst drysses hele herligheden med flormelis, efter humør.
Smør og hvid chokolade smeltes i vandbad.
Dejen røres godt igennem inden der kommes “fyld” i.
Til “fyld” brugte jeg denne gang cashewnødder og mørk chokolade.
Så blandes det hele sammen og kommes i en – i dette tilfælde – bradepande.
Kagen bages ved 170 grader til den er gylden.
Drysset godt med flormelis er kagen klar.
Kagen skal nydes i mindre bidder, sammen med en god gang stærk, espresso, cremefraice eller hvis den er lavet uden for meget vanilje – en god klat hjemme lavet vanilje is.
God fornøjelse