Det er lækkert – andet er der ikke at sige.. Jo det skulle måske lige være nemt, og så tager det ikke lang tid.
Det er ikke en konge ret, men for en almindelig onsdag aften er det helt perfekt. Syren fra citron og citronskal i avocadosalaten spiller godt op mod det lidt fede kyllingekød, og den cremede spidskål. Samtidig får man en omgang superfood i form a quinoa frø. – Læs mere under opskriften. Der er nok til en familie på 4 i opskriften. Laves det hele løbende tager det ca. 30 – 40 minutter at lave.
400g kyllingeoverlår uden ben
2 spidskål eller et stort
½ – 1 dl yoghurt naturel
2 dl quinoa
2 – 3 tsk tandoori krydderi eller mere efter smag
2 avocadoer
1 agurk
½-1 Jalapeno chili efter smag
1 citron – skal være økologisk, vi skal bruge skralden
1 bundt koriander
Olivenolie
Sennep
Salt, sukker og peber
Husk altid at skylde grøntsager godt.
Quinoa
Start med at skylle quinoaen i kolde vand. Kom den herefter i en gryde, samme med 6 dl vand – Der skal en del vand til. Få gryden op og koge ved middel varme, og lad det koge i 10 – 15 minutter.
Hæld vandet fra og lad det trække i 5 minutter, og den er klar.
Tandoori kylling
Skær kyllingen i passende størrelser, og steg den på en pande, til kødsaften er klar. Krydder undervejs med tandoori krydderi, salt og peber efter smag.
Avocadosalat
Fjern stenene fra avocadoerne, tag ”kødet” ud og skær det i tern. Agurken skæres i tern, citronen rives og halveres. Hak korianderen groft, og chilien fint.
Med lidt finesse skal det hele vendes sammen i en skål, sammen med citronsaft. Vær lidt forsigtig, alt efter hvor frisk din avocado er, så det ikke bliver for snasket.
Da vi er en familie på 4 med et par kræsne unger, kom der ikke chili og koriander i avocado toppingen. Og det skader ikke at det undlades hvis man ikke er til det lidt stærke.
Cremet spidskål
Snit spidskålen i tynde strimler. Tilsæt 1 tsk sukker og 1½ tsk salt – Kram den herefter godt med hænderne.
Rør yoghurt sammen med sennep – ca 1½ tsk alt efter smag, og vend herefter den krammede spidskål i. Sørg for at vende godt rundt.
Anretning
Anret i portioner på en tallerken, først quinoa, cremet spidskål, tandoori kylling og sidst avocadosalat. Pynt evt. med lidt frisk koriander.
Velbekomme.
Quinoa – Superfood
Quinoa er et af de ældste og mest velsete superfoods. Quinoa har været spist de sidste 4000 år i andesbjergene i Sydamerika af indianerne og regnes for at være en af deres vigtigste ernæringskilder. Det er bare først nu – inden for de sidste årtier – at vi andre har fået øjnene op for denne superfood.
Men hvad er quinoa. Quinoa er små frø som er enten lyse, sorte eller røde. Quinoa planten er utrolig hårdfør og kan holde til både frost og tørke i længere perioder. Planten kan gro i meget saltholdig jord og i næsten igen jord.
Frøene indeholder masser af Vitaminer, proteiner, kalorier, mineraler og både omega 3 og omega 6 fedtsyrer. Alt sammen noget der er godt for dig.
Quinoa betyder Moder Korn.
(Læs mere på wikipedia)