Pulled Pork – 8 timer i ovn, og direkte ind i en burger bolle. Det smager så meget bedre at lave det selv – og så er det nemt!
Pulled Pork Rub:
Brun farin – kan bruge rør sukker eller som her mørk sirup. Det bedste resultater er dog med farin.
Sweet sue BBQ
Røget sød paprika
Chilli flager
Salt
Æblecider ½ dl
1.5 – 2.5 kg Svinekam
Pulled Pork Burger
Tomat
Ice berg salat
Ost – behøver ikke være den bedste kvalitet, så skive skåret er ok
Rød løg
Barbercue sovs(Sweet baby Rays fra brugsen er en af de bedre)
Agurk
Gerne Bacon
Store boller
Dagen før.
I alt skal der være ca 1 dl rub når det er blandet samme, og ca ½ farin. (Derfor er der ingen mængde, stærk = mere chilli, børne venlig = mere farin og røget paprika.)
Bland alle kryderierne i en skål. Tag derefter et stykke vita-wrap, lige det på bordet og spred noget af rubben ud så er det nemmere at arbejde med.
Lig svinekammen ovenpå, og begynd at “rubbe” den.
Pak den herefter helt ind i vita-wrap og sæt den i køleren i min 8 timer gerne lidt mere så det rigtig kan marinere.
På dagen.
Efter stegen har ligget i min 8 timer tages den ud og smides op i en bradepande med rist, så der kan komme lidt vand under.
Kom den herefter i ovn i ca 10 – 12 timer. ved omkring 100 – 150 grader alt efter ovn. Kerne temperaturen skal op på 93 -95 grader.
Nås der en kerne temperatur på 90 grader, et par timer før den skal spise, kan den pakkes i folie og hvile indtil, den skal pulles.
Når stegen er færdig tages den ud af ovnen, her kan man hvis den har fået lige i overkanten, fjerene de mest brankede (sorte) stykker inden kødet pulles. Det gøres gerne med 2 gafler.
“Sausen” i bradepanden kan sammen med cideren + evt. ekstra rub, hældes over kødet, så det ikke bliver tørt. Dette hjælper også hvis kødet skulle lidt tørt.
Det er vigtigt at man ikke, kommer for meget salt på i starten, da man altid kan kommer mere på. De fleste af de pulled pork man kan købe, er pumpet med salt og smager helt afskyeligt.
Pulled Pork er perfekt til burgere, køb nogle stor Amerikaner boller i lidl, hvis du ikke selv gider bage. Køb lidt tomat, salat, ost, rød løg, barbecue sovs(Sweet baby Rays fra brugsen er en af de bedre), agurk, og SLAM den perfekte burger.
Nogen laver også en coleslaw til burgeren, så den opskrift kan du se her..