Udskriv


Segura Viudas, Cava Semi Seco.

En utrolig opfriskende og perlende mousserende genistreg fra Catalonien I Spanien.  En CAVA som kan måle sig med de bedste, og giver en rar læskende fornemmelse. Duften har noter af pære, citrus og kandiseret frugt/nødder. Smagen er fyldig og cremet, der forvandles til en liflig balanceret eftersmag, af frugt. Man skal helt sikkert tage sig i agt, for denne lækkerbisken, i sommer varmen, da den er på 12%, man drikker den hurtigt med stor nydelse.

CAVA er den betegnelse som dækker over Spaniens champagne. Før hed det Champana, men det var for tæt på det Franske champagne og i 1970 kom derfor navnet CAVA. Cavaen er fremstillet efter samme metoder som champagnen.

I Spanien produceres de fleste CAVA vine i Catalonien, med Penede’s som det vigtigst område. For at vinen kan kaldes en CAVA skal den lagres i minimum 9 måneder på bundfaldet, og trykket før degorgering (-fr. dégorgement, af dégorger rense, skylle - fjernelse af den med gær dækkede prop ved tilberedning af champagne.) skal være på minimum 4 atmosfærer.

Sigura Viudas familien, har hovedsæde i en stor bygning fra det 11. århundrede, som oprindeligt var udkigspost, hvorfra man hold øje med fjendtlig aktivitet. Bygningen er gennem årene blevet moderniseret og udbygget, til et statsligt landsted, i romersk – gotisk stil, som familien overtog i 1954.

 

 

Facts:

Type: Mousserende

Smag: Sød og fyldig med pære citrus og kandis

Passer til: Forretter, med skaldyr, aperitif 

Område: Cava - Penedes, Spanien

Årgang:  - 

Druer: 60% Macabeo, 25% Parellada og 15% Xarel-lo

Alkohol: 12%

Pris: 99 kr.