Svinekæber var en gang opfattet som affald, men det er det ikke mere. Tilberedt rigtigt, så smager det fantastisk. Denne ret er en rigtig simreret, med få ingredienser, så det er lige til at gå til. 

Ingredienser

  • 1 kg svinekæber (fås typisk ved slagteren, men findes efterhånden også i mange supermarkeder)
  • 5 rødløg
  • 6 fed hvidløg
  • 4 gulerødder
  • 1 liter grisefond (lav den selv, eller spørg hos din slagter)
  • 1 dl. cognac
  • 75 gr smør
  • salt/peber
  • 1 spsk paprika
  • 1 spsk tørret timian

Tilberedning

  • Rens, skræl og hak grøntsagerne groft.
  • Brun kæberne i smøret ved halvhøj varme. Krydr med salt og peber.
  • Kom grøntsager og krydderier sammen kæberne, og steg videre.
  • Kom cognac i og tænd sæt ild til retten (vær forsigtig). Lad ilden dulme af.
  • Tilsæt omkring halvdelen af fond'en, eller så retten er nogenlunde dækket af væsken og skru lidt ned for retten. Kom låg på panden/gryden. Lad retten hygge sig i mindst 2 timer ved lavere varme - det må ikke brænde på. 

  • Retten er klar når kæberne er helt møre, og nærmest falder fra hinanden.
  • Si væsken fra kæber og grøntsager. Brug væsken til sovs og jævn den efter behov. Brug evt det sidste svinefond, hvis der mangler smag i sovsen.
  • Server kæber og grøntsager sammen med kartoffelmos og sovs.

IMG 0962 Large