Osso Buco er en klassiker i det italienske køkken, og en rigtig velsmagende simreret, når den får lov til at stå og hygge sig i nogen timer. Du kan egentlig lave Osso Buco på mange måder og her kommer mit bud på retten. Opskriften egner sig til 2-4 personer alt afhængig af hvor sulten man er, og hvor store stykker kød du arbejder med. 

 

Ingredienser

  • 75 gr smør
  • 3 gulerødder
  • 1 løg
  • 1 stængel bladselleri
  • 1 fed hvidløg
  • 4 skiver kalveskank (sælges også ofte under navnet "Osso Buco")
  • 1 dåse flåede tomater
  • 2 dl okseboullion
  • 2 dl halvtør hvidvin (f.eks. Riesling)
  • citronsaft
  • timian
  • persille
  • salt/peber
  • hvedemel

Tilberedning

  • Skær grøntsager i mindre tern
  • Giv dit kød et par snit i siderne, så det ikke krøller når du bruner det af.
  • Vend dit kød i mel og brun det af i smøret i stor gryde. Kom lidt timian ned i gryden også. Krydr gerne med lidt salt og peber.
  • Kom dine grøntsager ned i gryden og lad det hele stege lidt mere.
  • Hæld vinen i, og lad det koge næsten helt ind.
  • Tilsæt boullion og flåede tomater.
  • Skru ned for varmen og lad det hele simre med låg på i 2 og gerne 3 timer.
  • Server retten med kartoffelmos eller ris og lidt friske urter, f.eks. persille.