Risotto og verdens dyreste krydderi går godt sammen. Jeg holder meget af denne risotto, som jeg synes har masser af god smag. Man skal jo huske på at risotto ikke er den kønneste ret, så her må smagen bærer den hjem. Retten er nærmest tyvstjålet fra den italiensk kogebogsklassiker, Sølvskeen. Så hvis du elsker italiensk mad, og mangler en masser opskrifter, så bør du omgående erhverve dig Sølvskeen. Server gerne din risotto med et stykke kylling, f.eks. her hvor jeg har lavet fyldt kyllingebryst med rucolapesto. Opskriften rækker til 3-4 portioner. 

Ingredienser

  • 350 gr risottoris
  • 2 små skalotteløg
  • 80 gr smør
  • 15-20 gr okse eller kalvemarv
  • 1½ liter okseboullion
  • ¼-½ tsk safrantråde
  • 80 gr. parmesan (måske lidt ekstra til tilsmagning)
  • salt/peber

Tilberedning

  • Kom 50 gr. smør i en sautepande. Tilsæt oksemarv og varm det op.
  • Hak løgene og kom dem i panden ved lav varme. Svits dem til de er klare. De må ikke få farve.
  • Kom risene i, og rør godt rundt. Alle risene skal gerne i kontakt med smøret.
  • Tilsæt nu 1-1½ dl. okseboullion. Lad det nu simre under omrøring.
  • Lad risene suge væsken til sig og fortsæt med at tilføje boullion lidt ad gangen. Gem 1 dl boullion og rør safran tråde ud deri.
  • Fortsæt med at røre rundt.
  • Det tager omkring 20 min., eller måske lidt længere, hvis du ikke har så meget fut på komfuret.
  • Smag gerne til undervejs. Det er ikke sikkert du skal bruge al boullionen for at risene bliver møre.
  • Tilsæt den sidste dl. og smag evt. til med lidt salt og måske peber, hvis du synes.
  • Når risene er møre tager du panden af varmen og tilsætter det sidste smør og parmesan. Rør godt.
  • Server.