Hvis du ikke er til rødt kød (grænsende til råt), så stop med at læse videre. Er du til gengæld til rigtig rødt kød, så kan dette lige være noget for dig. Først og fremmest skal du have fat i noget mørt kød - i dette tilfælde brugte jeg en lækker Wagyu entrecote på lidt over 300 gr.. Wagyu kød er noget ganske særligt, og en type kød som bliver nemmere og nemmere at få fat i - det er dog stadig i den lidt pebrede ende. Jeg valgte at stege bøffen hurtigt og lave en lækker carpaccio inspireret salat. 

Ingredienser

  • 300 gr. wagyu entrecote
  • parmesan
  • rucola
  • soltørrede tomater
  • god olivenolie
  • timian
  • salt/peber
  • balsamico

Tilberedning

  • Lad kødet hvile ved rumtemperatur i 30-60 min.
  • Varm en grillpande godt op.
  • Smør kødet med en smule olie og giv det et skud salt og peber på begge sider.
  • Steg det ved høj varme i 1 minut på hver side, evt. sammen med et par stilke timian.
  • Lad kødet hvile i 10 minutter. Læg det på et spækbræt og læg noget staniol over og et viskestykke.
  • Skær de soltørrede tomater i strimler
  • Kom rucola og soltørrede tomater på et fad eller en tallerken.
  • Drys lidt olivenolie henover.
  • Skær kødet i passende skiver og fordel på tallerknen.
  • Riv nogen store parmesanflager og drys dem henover.
  • Giv det hele et par dråber balsamico og et skud salt og peber mere.
  • Server