Her kommer en opskrift på endnu en klassiker, som jeg holder meget af. Det er fransk landkøkken når det er bedst, og der er masser af smag i retten. Retten kan også laves med hvidvin, men det giver jo så et helt andet resultat - og kaldes i øvrigt coq au vin blanc (Jeg vil anbefale en Riesling til at erstatte rødvinen).

 

Ingredienser

  • 125 gr bacon i skiver
  • 600-700 gr. kyllingeunderlår
  • olivenolie
  • smør
  • 3 løg
  • 2 gulerødder
  • evt. 3 fed hvidløg
  • 1-2 stilk bladselleri
  • ½ dl. cognac eller brandy
  • timian
  • rosmarin
  • persille
  • salt/peber
  • 2 laurbærblade
  • mel
  • 1 flaske rødvin (fx. Cotes Du Rhone)
  • 400-500 gr brune svampe eller champignon

Tilberedning

  • Rens og hak grøntsagerne i passende stykker. svampene skal være hele.
  • Brun bacon på en pande ved svag varme, så fedtet smelter roligt af.
  • Læg bacon til side og steg svampene i baconfedtet ved relativ høj varme, så svampene får en god farve. Krydr med et skud salt og peber.
  • Sæt svampene til side og kom en klat smør og lidt olivenolie på panden. Brun kyllingestykkerne sammen med en stilk rosmarin. Krydr med salt og peber. Læg kyllingestykkerne over i en gryde, sautepande, cocotte eller lignende.
  • Kom grøntsager og urter (et par stilke timian og persille) på panden og steg dem ved middel varme.
  • Kom cognac eller brandy på panden, og gør som en mand - sæt ild til skidtet.
  • Kom grøntsagerne og laurbærblade ned i gryden sammen med kyllingerne.
  • Sigt en spiseske mel henover retten og hæld rødvinen i. Vil du gerne have en tykkere sauce, så skal du være lidt mere gavmild her.
  • Lad det hele simre i en times tid, og gerne mere, for en dybere smag. Hold øje med at det ikke brænder på. Tip! Du kan også prøve at lave det hele i en trykkoger. Retten skal have 15-25 min. i trykkogeren. Følg anvisningerne omkring brug af trykkogeren fra producenten.
  • Server med kartoffelmos, bacon og et drys persille.