hjemmelavet-pizza


Nogen gange skal der laves familie-venlig mad, gerne hurtigt. Her kommer en simpel og hurtig opskrift, på en god pizza. Husk dog hæve tiden på 45 min.

Der er nok til hele familien. (1 hel bradepande fuld)

Bund:

½ kg Pizza mel
3,5 dl lunkent vand
½  pk. gær
1 spsk. Oliven olie
1 tsk. salt

Pizza sovs (Tomat sovs):

½ dåse flået tomater
2 spsk Oregano
1 tsk Oliven olie
Chili efter smag

Pizza topping efter smag (forslag):

Bacon i tern
Peperoni
Tomater
Reven Ost
Skinke i strimler


Hvordan laves Pizzaen:

Gæren opløses i det lunkne vand, og herefter tilsættes mel, salt og oliven olie.

Dejen sættes varmt i 30 min. til hævning, herefter slåes luften ud af dejen, og så sættes den til hævning igen i 15 min.

Mens dejen hæver igen, sættes de flåede tomater over i en lille gryde. Når den er kogt lidt ind, blentes tomaterne, gerne direkte i gryden, med en stavblender og oregano, salt og oliven olie tilsættes. Pas på når det er blended kan det "stød koge" hvor det kan stænke lidt.

Tag dejen ud på bordet, rull den ud og kom Pizza sovesen på.  15 min ved 200 grader i varmluftovn.

 pizza m sovs

Herefter pyntes pizzaen efter eget valg. 

Jeg brugte - en rest af bacon, kogt skinket som blev revet, en omgang peperoni pizza toppin fra netto ( det skulle jo være nemt ) og sidst men ikke mindst, reven ost. 

 God fornøjelse.