Frisk og nem tomatsuppe. God til de lange kolde vinter dage.

 

 

2 spsk Olivenolie

2 Store løg - de skal hakkes fint

10 Fed hvidløg - yes der skal 10 stk i. Groft hakket

2 Kg tomater, skåret i kvarte, alternativt kan hele flåede tomater på dåse bruges

4 bladselleri med blade, skåret i ca 1 cm stykker.

6 Hele nelliker

5 - 6 Stængler Persille

1 Stor tot basilikum (ca 15 - 20 g)

1 Tsk. hvid kvernet peber

ca 30g sukker  Husk at smage til

Salt og peber

Bacon tern

Tid ca 60 min

 


 IMG 3050

 

Hæld olien i en stor gryde og sautér løg og hvidløg til de begynder at karmelisere, lige inden de tager farve. Tilsæt så tomaterne, bladselleri, nelliker, basilikum, persille, hvid peber og sukker.

Bring det hele i kog, og skru ned så det står og simre. Det skal simre i ca 40 min til konsistensen er grødet. Hvis suppen er meget klumpet kan man kører en omgang med stavblenderen.

 

IMG 3057 copy

 

Filtrer suppen gennem en si, og kom tomatsuppen tilbage i gryden, hvor den skal koges op igen.

Steg bacon tern, mens suppen simre og koger op igen.

Tilsæt salt og peber. Har suppen en lidt bitter sur eftersmag, kan der tilsmages med lidt sukker.

Hvis suppen er for tyk kan den tyndes med lidt vand.

Server suppen toppet med bacon tern og persille.

 

Suppen serveres varm :-)