Noget asiasisk mad er lynhurtigt at lave. Denne suppe er ikke en af den slags retter. Her laver du din hønsefond først. Du kan også bare købe en færdig hønsefond ved din slagter, hvis du ikke gider lave det fra bunden. 

Lad os bare kaste os direkte ud i det. 

Ingredienser

  • 2 skalotteløg
  • 1 tomat
  • 1 bundt forårsløg (4-6 stykker)
  • 1-2 stilke citrongræs
  • 20-25 gr. ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk korianderfrø
  • 1 tsk. hele sort peber
  • 1 rød chili (uden kerner)
  • limefrugter
  • 5-6 dl. hønsefond
  • 2 ds. kokosmælk (400 ml.)
  • kyllingekød fra to overlår.
  • Karse eller koriander (eller begge dele)

Tilberedning

  • Brun 2 overlår i lidt olie med et par fed hvidløg og 1-2 gulerødder, krydr med salt og peber. Når du bruner kødet af først får du mest smag til din fond. Hæld 1 liter vand over, og lad det simre med låg på - gerne i nogen timer. Si fonden fra og kom den på køl. Pil kødet af kyllingestykkerne og gem det på køl. Dette kan du typisk gøre dagen før det skal bruges.
  • Kom korianderfrø og peber på en varm pande og lad det riste lidt (ikke for meget). Kom det i en morter og kværn det.
  • Kom løg, ingefær, hvidløg, tomat, chili, krydderier, saften fra ½ lime og 2 spsk. vand i en minihakker og blend det hele sammen.
  • Bring hønsefond i kog i en gryde, og bland krydderi/grøntsagspastaen i. Lad det simre i 10 min.
  • Kom kokosmælk, snittet citrongræs og kyllingekød i suppen og lad det hele koge sammen i 20-30 min.
  • Smag til med fiskesovs og mere limesaft.
  • Kom til snittet forårsløg i umiddelbart inden servering.
  • Pynt med karse eller hakket koriander.