Hvis du lige ligger inde med lidt over et kilo rabarber, og ikke ved hvad de skal bruges til, så kommer løsningen her. Det er lækker dessert med is og en bund af raberber og karamel - med et lille hint af lakrids.

Ingredienser - rabarberis

  • ca. 500 gr. rabarber
  • 75 gr. rørsukker
  • 2 dl. vand
  • 1 stang vanilje
  • saft fra 1 citron 
  • En dåse kondenseret mælk (fx. Nestle)
  • 2½ dl piskefløde
  • evt. lidt rød farve (pastafarve) til at pimpe issen op.

Tilberedning

  • Skær raberberne i mindre stykker.
  • Kom 2 dl vand, sukker, citronsaft, en flækket vaniljestang og raberber i en kasserolle. Kog stille og roligt det hele ind til en kompot.
  • Når det hele er godt mørt, så tag vaniljestangen op, og blend kompotten.
  • Nu skal det hele passeres igennem en si, så der ikke kommer en masse klumper med. Det skulle gerne give 3,5 dl koncentreret kompot efter det er presset igennem sien.
  • Kog den resterende masse, som har været igennem sien, ind til en mørkere sirup. Hold godt øje med det, og rør i det undervejs. Smag gerne undervejs, for at sikre at du kan lide smagen. Når siruppen er kogt ind, så skal den køles ned.
  • Pisk 2½ dl. fløde til flødeskum
  • Bland farve i den kondenserede mælk, og kom herefter flødeskummen forsigtigt i. Rør til sidst siruppen i blandingen.
  • Nu er isen klar til en ismaskine, eller til at sætte i fryseren. Husk at det bedste resultat opnåes med en ismaskine. Kommer du isen direkte i fryseren skal du huske at røre den igennem en gang imellem indtil den er klar.

Ingredienser - rabarberlakridskaramel

  • ca. 600 gr. rabarber
  • 100 gr sukker
  • 1 gavmild spsk honning
  • 75 gr rørsukker
  • 75 gr smør
  • 50 gr havregryn
  • lidt hakkede mandler eller mandeflager
  • 1 spsk lakridsgranulat

Tilberedning

  • Bland sukker, rabarber og lakrids granulat
  • Kom rabarber i et fad
  • Bland havregryn, rørsukker, smør og honning til en fast masse. Bruge evt. en håndmixer. Kom det henover rabarberne i et jævnt lag.
  • Drys med lidt mandler.
  • Bag det i ovnen på 200 grader i omkring 25 min.
  • Nu har du faktisk allerede en fin dessert i sig selv, men vi er ikke færdige.
  • Kom blandingen på en bradepande med bagepapir. Fordel blandingen på pladen, og undgå så meget væske som muligt.
  • Bag det videre på 200 grader i 20 min. Du burde kunne se at karamellen dannes.
  • Lad det hele afkøle indtil servering og server sammen med isen.