En blondie er en brownie kage med lys chokolade i stedet for mørk, og uden mælk.
Der er en del Vaniljeekstrakt i denne version, men kan varieres alt efter hvor glad man er for vanilje  


Der skal bruges:
150 g. Hvid chokolade
125 g. Smør
150 g. Sukker
1.5 tsk. Vaniljeekstrakt
Kom evt. et par vanilje stænger i.
2 Æg
0,25 tsk. salt
200 g. Mel
100 g. grov hakket nødder - pecan, mandler eller måske m&m´s
Flormelis til drys


Start med at tænde ovnene på 170 grader.
Lav derefter et vandbad og smelt smør og chokolade. Mens smøret og chokoladen stadig er varm kommes sukkeret i, så det nemt opløses i blandingen. Tilsæt vaniljen og lad blandingen køle en lille smule inden der skal æg i. Hvis blandingen er for varm, vil æggene bgynde og blive røræg, og det vil vi ikke have. Tilsæt herefter salt og mel. Dejen må gerne se underlig og lidt klumpet ud.
Rør massen rigtig godt sammen - der kan med foredel bruges en røremaskine da dejen kan have en tendens til, at være lidt klumpet. Det er nemmest at få klumperne rørt ordenligt ud, inden der kommer nødder i
Tilsæt tilsidst nødder (eller andet) og rør rigtig godt rundt

Kom dejen i en bradepande, og bag hele herligheden, i ca 35 minutter til den er gyldenbrun, på toppen. Sidst men ikke mindst drysses hele herligheden med flormelis, efter humør.

 

Smør og hvid chokolade smeltes i vandbad.
blondies smoer chokolade                                                                    

Dejen røres godt igennem inden der kommes "fyld" i.blondies dough

 

Til "fyld" brugte jeg denne gang cashewnødder og mørk chokolade.
blondies nuts

 

Så blandes det hele sammen og kommes i en - i dette tilfælde - bradepande.
blondies dough in form

Kagen bages ved 170 grader til den er gylden.
blondies baked golden

 

Drysset godt med flormelis er kagen klar.
blondies done front

 

Kagen skal nydes i mindre bidder, sammen med en god gang stærk, espresso, cremefraice eller hvis den er lavet uden for meget vanilje - en god klat hjemme lavet vanilje is.

God fornøjelse