Denne opskrift er bare en anden udgave af "Alle tiders boller" opskriften. Der er skiftet lidt i nogen ingradienser, men fremgangsmåden er stort set den samme. Denne udgave er en sjov og lidt anderledes variant, som smager rigtig godt. 

Ingredienser

  • 200 gr smør
  • 2 æg (+1-2 æg til pensling)
  • 50 gr gær
  • 70 gr sukker 
  • 200 gr maltmel
  • 800 gr hvedemel jeg brugte manitobamel)
  • ½ liter mørk øl (f.eks. stout eller ale)
  • Lidt salt

Tilberedning

  • Smelt smør ved lav varme i en gryde
  • Bland gær og sukker, gerne med en køkkenmaskine
  • Når smøret er smeltet kommer du øl ned i gryden. Rør lidt rundt, og bland det med gæret og sukkeret. 
  • Pisk de 2 æg sammen i en skål og kom dem ned i smørblandingen. Lad det piske/røre godt sammen. 
  • Kom salt i. ca. 1 tsk. 
  • Kom lidt efter lidt melet i og lad det ælte godt sammen. 
  • Lad dejen hæve i 45 min. 
  • Form bollerne og læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 15 min. - og gerne lidt ekstra, hvis du ikke har travlt.
  • Lav evt. et lille snit i toppen af bollen og bag dem ved 225 grader i 13 min. i midten af ovnen. 
  • Lad bollerne afkøle lidt, men nyd dem gerne lune.