Da jeg fornylig lavede bondebrød med maltmel, lavede jeg også en stak flutes. Det er lavet på akkurat samme opskrift, som bondebrødet. De er rigtig gode til f.eks. en suppe, og også et fint alternativ til rugbrød. 

 

Ingredienser

  • 50 gr smør
  • 50 gr gær
  • 800 gr hvedemel
  • 200 gr maltmel
  • 5 dl mælk
  • 2 tsk sukker
  • 1 spsk salt

Tilberedning

  • Smelt smør ved lav varme i en kasserolle. Kom mælken i når smøret er smeltet og tag kasserollen af varmen.
  • Bræk gær i stykker ned i en røremaskine. Kom din smørblanding ned i, når den er lunken, og rør det hele godt sammen.
  • Kom sukker, salt og mel i, og ælt dejen godt.
  • Lad dejen skal hæve i 30 min.
  • Ælt dejen let igennem og form nu dine flutes. Du burde få mindst 7-8 flutes.
  • Lav et par passende snit og lad dem efterhæve i minimum en time og gerne længere. Bag dem ved 220 grader i ca. 30 min. (på den nederste rille).

Husk at brødet smager bedst den dag det er bagt.