Hjemmelavet er bare bedst og så ved du også hvad der er i retten. Denne tomatsauce kan bruges i alt fra supper og pasta til gryderetter og ja... som sauce. Du kan sagtens lave en stor portion og så gemme den til senere, eller fryse ned. 

 

 

Ingredienser

  • 2 store løg
  • 3-4 fed hvidløg
  • olivenolie
  • 140 g tomatpure (typisk en dåse)
  • salt/peber
  • 2-3 boullionterninger (fjerkræ)
  • en pokkers masse tomater, min. 1,5 kg (gerne cherrytomater)
  • evt. lidt citron
  • 2 laurbærblade

Tilberedning

  • Pil og riv løg og hvidløg på et rivejern
  • Kom olivenolie i en passende gryde. Kom nok i så det dækker bunden af gryden. 
  • Steg dine løg og hvidløg til de er bløde, men så de ikke får farve. 
  • Skær dine tomater over og kom dem ned i gryden. Tilsæt laurbærblade og boullion. Kom låg på gryden og lad det simre i minimum 45 min. Rør evt. rundt undervejs.
  • Passér den hele igennem en si, så man ikke får skrællen med. Efter det er kørt igennem sien hældes det over i en ny gryde, og smages til med salt og peber, og evt. lidt citron hvis nødvendigt. 
  • Du kan vælge at koge saucen yderligere ind for en mere intens smag og så til sidst tilsætte tomatpureen. Jeg kogte den ind til lidt under 1½ liter.